> Thank visit

Wednesday, 9 November 2011

0 Web Browser Hebat Dan Pantas

Salam semua...hari ni aku berkongsi web browser yg lebih hebat dan laju dari GOOGLE CHROME and FIREFOX..aku nak berterima kasih dekat  Mr.Hac    iaitu LUNASCAPE

kERAna bagi web browser ni.........Thanks2....

Lunascape = IE (Trident)+Firefox (Gecko)+Chrome・Safari (Webkit)


ini bermakna, ia juga menyokong ketiga-tiga add on dari web browser yang telah dipasang pada PC anda! pendek kata ia adalah web browser Universal Add-On!
Kalau anda rasakan Mozilla Firefox begitu User Friendly, Google Chrome Begitu pantas sekali, dan Internet Explorer memudahkan kerja-kerja pejabat anda,
maka Lunascape lebih lagi!
Add-On dari Mozilla Firefox dapat dipakai dengan cemerlang tanpa masalah..
selain itu, apabila anda menemukan sebuah laman yang tidak dapat dibuka dengan baik oleh Lunascape, anda hanya perlu menukar enjinnya sahaja!

Lunascape telah diuji untuk membuka 100 tab pada satu masa (serentak) dan terbukti ia tidak mengalami masalah sedikit pun..ia juga menyokong pemasangan pada Windows 7..dengan tiga enjin dari web browser ternama lagi tersohor itu, maka anda tidak perlu lagi menukar-nukar web browser untuk capaian laman yang lebih baik..hanya tukarkan enjin, dan anda sudah pun diibaratkan sedang memakai 'web browser' tersebut..contohnya apabila anda memakai enjin Trident, anda ibarat sedang membuka Internet Explorer..apabila anda tukar (switch) kepada Gecko, anda sudahpun menukar ia kepada Mozilla Firefox..begitu juga apabila anda menukar ia kepada Webkit, ibarat anda sedang melayari internet dengan menggunakan Google Chrome..ya..begitulah perumpamaan untuk kebolehan Lunascape..

Lunascape juga mempunyai kebolehan dari Google Chrome iaitu 'Inspect' yang sekiranya anda periksa pada Google Chrome, ianya adalah 'Inspect Element'..aplikasi yang sama, nama sahaja berbeza..ia digunakan untuk melihat kod yang digunakan pada sesebuah blog atau laman web..

Ia juga menyokong pemasangan secara mudah alih (portable) iaitu ia boleh dipasangkan pada pendrive anda..wah..ini sudah cukup bagus..

Lunascape bukan sekadar memakai 3 ENJIN UTAMA sahaja, tetapi yang pasti ia LEBIH PANTAS BERBANDING WEB BROWSER YANG ASAL..

jadi kenapa perlu memasang tiga web browser sedangkan anda hanya perlu memasang SATU sahaja pada PC anda? saiznya setelah dipasang juga tidak begitu besar berbanding Google Chrome iaitu cuma 122MB sahaja (Google Chrome 146MB)..

Untuk mencuba perisian web browser ini, anda boleh pergi memuat turunnya disini ---> Lunascape

I

Tuesday, 8 November 2011

7 |SEGMEN| Stop! Den Nak Follow Ekau!

Assalamualaikum bloggers!
Hari ni blogger myra buat satu segmen! jom join kawan2!rugi xjoin...lau join dapat .....


 |SEGMEN| 
Stop! Den Nak Follow Ekau!


|SYARAT-SYARAT
gle simple je syarat ni. hehe

--> hehe. first thing first, follow blog myra. maceh!  n_________n

--> buat satu entry pasal segmen ni. cukup letak banner kat atas dan di link kan ke blogger myra pun tkper!

--> letak tajuk entry korang "|SEGMEN| Stop! Den Nak Follow Ekau!" hehe

--> terpulang kpd korang nak tag sahabat korang atau tidak. tiada paksaan :D tp klu tag lg ramai yg join n_n



|TARIKH TUTUP|
hoho. lupe letak tarikh tutup.
14/12/2011

M
arilah follow blog saya yer....bak kata pepatah ...reka sndirilah

♋ AFK 69 ZONE ♋

0 Senarai Pemain Kelantan 2012




Skuad Liga Super 2012 :
1. Ketua Jurulatih : Peter James Butler [ENG]
2. Pen. Ketua Jurulatih I : Zahasmi Ismail [MAS] - From Piala Presiden
3. Pen. Ketua Jurulatih II : Sideek Samsuddin [MAS]

Skuad Piala Presiden 2012 :
1. Ketua Jurulatih : Hashim Mustapha [MAS] - From Liga Super
2. Pen. Ketua Jurulatih : Nafuzi Zain [MAS]

Penjaga Gol [Goalkeeper]
1. Khairul Fahmi Che Mat [MAS] No. 19
2. Shahrizan Ismail [MAS] No. 1
3. Mohd Syazwan [MAS] - From Piala Presiden No. 20


Pertahanan [Defender]
1. S. Subramaniam [MAS] No. 3
2. Mohamad Abd Aziz [MAS] No. 11
3. Rizal Fahmi Rosit [MAS] No. 17
4. Zairul Fitri Ishak [MAS] No. 24
5. Farisham Ismail [MAS] No. 6
6. Daudsu Jamaluddin [MAS] No. 15
7. Zamri Ramli [MAS] - From Piala Presiden No. 14
8. Nik Shahrul Azim [MAS] - From Piala Presiden No. 5
9. Azizi Matt Rose [MAS] - From T-Team No. 2

Tengah [Midfielder]

1. Muhd Badhri Radzi [MAS] No. 16
2. Shakir Shaari [MAS] No. 8
3. S. Chanturu [MAS] No. 23
4. Nurul Azwan Roya [MAS] No. 12
5. Emmanuel Okine [GHA] No. 4
6. Khairul Izwan Rosli [MAS] - From Piala Presiden No. 27
7. Izuan Salahuddin [MAS] - From Piala Presiden No. 26
8. Norfarhan Muhammad [MAS] - From T-Team No. 10
9. Indraputra Mahayuddin [MAS] - From T-Team No. 13

Penyerang [Striker]
1. Norshahrul Idlan Talaha [MAS] No. 9
2. Ramzul Zahini Adenan [MAS] No. 7
3. Mohd Aris Zaidi [MAS] - From Piala Presiden No. 28
4. Azlan Ismail [MAS] - From Kedah No. 25
5. Muhammed Ghaddar Mahmoud [LEB] - From Al-Jaish No. 22
6. Denny Antwi [GHA] No. 18

Sumber : Wawan Faiz, Tan Sri Annuar Musa
Ditulis oleh : Nick Hafiz

Sunday, 30 October 2011

0 Contest Blogger Paling Cool

Haha hari ini aku masuk contest blogger paling cool plak...sebab aku msuk ialah aku boring..sangat2

                                                 
Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut:
1. wajib LIKE blog opag gedik & follow blog yg tertera di bwah :-  
  
2. wajib buad satu entries tentang contest nh dlm blog korang..

3. wajib letak banner di atas dlm entries korang oke ? 

4. sila tinggalkan link entries korang dekat coment di blog Aizaa Hoho & Opah Gedikk SAHAJA 

5. anda mesti seorang blogger yg aktif & sihat walafiat..

6. terbuka kpda semua jenis jantina sma ada lelaki @ perempuan :)

7. blog anda MESTI COOL & KEMAS :)


       
HADIAH PULA SEPERTI BERIKUT

tempat pertama :

Hadiah misteri by Azwan Joho

Header by Aizaa Hoho
tempat kedua :
TopUp by Aizaa Hoho Opah Gedikk & Amoi Lee
Welcome Note by Opah Gedikk
tempat ketiga :
Header by Opah Gedikk
Welcome Note by Aizaa Hoho
tempat keempat & kelima :
Welcome Note by Aizaa Hoho
Button Up by Amoi Lee
tempat keenam until kesepuluh :
Award by Amoi Lee


ITU SAHAJA..HARAP2 LAH MENANG BLOG COOL...TUH CMANA?????SEJUK KE???HEHEHE THANKS KERANA BUAT CONTEST...KORANG MEMANG TERBAIK

Saturday, 29 October 2011

0 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

 Haha hari ni aku msuk contest...iaitu contest 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com.PASAL HADIAH DIA LUMAYAM AKU PUN MASUK LAH CONTEST NI...Kalau korang nak join click jer link ni_----Tuan PenganjuR      inilah antara hadiah yang menarik..yang menanti korang kalau menang...nak kata banyak memang banyak ...

Thursday, 27 October 2011

4 Tutorial Daftar Churp-churp

Milford Sound in New Zealand                  

Salam semua hari ni aku akn ajar cara nak daftar...churp-churp...buat pengetahuan korang churpchurp boleh menambahkan duit...dan ia termasuk dalm nuffnang....memang lumayan...So hari ni aku akan sertakan tutorial bergambar senang sikit...aku memenag malas nak taip panjang2...